Fugelflecht
Image default
Aanbiedingen

Sfeerhaard

Het woord ‘sfeerhaard’ bestaat vast al heel erg lang. Wie degene was die deze twee woorden voor het eerst samenvoegde is helaas niet overgeleverd. Heel waarschijnlijk niet belangrijk genoeg om in de annalen van de geschiedenis te worden opgenomen. Het is natuurlijk ook een nogal voor de hand liggend woordverband. Een mooie kachel of fraaie haard zorgt nu eenmaal altijd wel voor een bijzondere sfeer!  Maar wat verstaan we nu eigenlijk onder een sfeerhaard? Laten we het begrip sfeerhaard eens wat nader bekijken.

 

Een sfeerhaard heeft zijn naam niet omdat hij sfeer verspreidt. Een sfeerhaard dankt zijn naam aan het feit dat je hem ook enkel en alleen voor de sfeer kunt aanzetten. Dus zonder dat de haard ook verwarmt. Dit klinkt misschien raar omdat warmte altijd onlosmakelijk bij vuur hoort. Hoe kan een haard dan geen warmte geven? Er is nu 1 soort haard die wel voor sfeer zorgt zonder warmte, en dat is de laatste generatie elektrische sfeerhaarden. Een sfeerhaard aangedreven door elektriciteit geeft een levensechte vuurillusie die een serieus alternatief biedt voor conventionele haardtypes. Het grote verschil is dat er bij elektrisch vuur geen sprake is van echte verbranding. Omdat er geen verbranding is, is er ook geen hitte, geen roet en geen as. Dit maakt een sfeerhaard ook geschikt voor de warmere perioden van het jaar. Met een elektrische sfeerhaard geniet u niet alleen in de winter en herfst van uw haard, maar geniet u het gehele jaar door!

 

Sfeerhaarden geven dus niet altijd warmte af. De meeste modellen kunnen het echter wel! In de luxere elektrische sfeerhaarden is vaak een warmte-element geplaatst. Dit element heeft vaak een vermogen van 1000, 1500 of 2000 watt. Genoeg om te zorgen voor een heerlijke warme stroming die zorgt voor de authentieke haardbeleving. Zo geeft u speciale momenten samen of bijzonder koude avonden toch warmte en gezelligheid. Een elektrische haard zorgt dus altijd voor sfeer, maar alleen op aanvraag voor warmte.  Is te temperatuur al aangenaam zoals hij nu is? Dan laat u het warmte-element uit en geniet u van het prachtige vlammenspel zonder dat u de hoge temperatuur voor lief hoeft te nemen! Een elektrische sfeerhaard vraagt geen dure installatie of ingrijpende verbouwing, alles wat hij nodig heeft is een simpel stopcontact!

 

Woont u in een goed geïsoleerde woning met slechts beperkte ruimte? Of heeft u woning niet de mogelijkheid om voor een gashaard of houtkachel te kiezen, maar mist u toch die typische haardsfeer? Dan is een elektrische sfeerhaard ongetwijfeld iets dat uw woonkamer zal verrijken! Eenvoudig te plaatsen, onwerkelijk realistisch vuur, geen onderhoud, geen vervuiling en verrassend betaalbaar. Het is niet zo vreemd dat de elektrische sfeerhaard de haardenwereld op zijn kop zet!  Wilt u meer weten over deze sfeerhaard met geheel nieuwe mogelijkheden? Neem dan gerust geheel vrijblijvend contact op, of kom even langs in onze showroom. U zult verbaast zijn over de wonderbaarlijke echtheid van elektrisch vuur. Bent u klaar voor de verwondering? Graag tot ziens!

 

https://www.haardenexpert.nl/