Fugelflecht
Image default
Dienstverlening

Met een eenvoudige TENS behandeling snel minder pijn voelen

Een eenvoudige behandeling waarmee u op een niet medicamenteuze manier minder pijn voelt is de TENS behandeling. Maar wat is TENS? Het is een afkorting van Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie en zorgt met behulp van zwakke stroomstootjes dat de pijn die u heeft verminderd.

Het TENS apparaat is een klein, handig en draagbaar apparaat. Aan het TENS apparaat zitten twee snoeren welke verbonden zijn met elektroden die u op uw huid moet plakken. De elektroden zijn zelfklevend. Het TENS apparaat zorgt ervoor dat via de elektroden de elektrische stroompjes door de huid worden toegediend.   Er zijn meerdere plekken waar de elektroden op uw lichaam geplakt kunnen worden. Een duidelijke beschrijving hierover is bijgevoegd bij het apparaat. Over het algemeen is de beste plek om de elektroden te plakken rond het pijnlijke gebied. De huid onder de elektroden mag niet beschadigd zijn of wondjes bevatten. Ook is het belangrijk dat de huid waar u de elektroden wilt plakken droog is, smeer van te voren dus geen crème op de plek waar de elektroden moeten komen. Heeft u veel haargroei op de plek waar u de elektroden wilt hebben? Dan is het handig deze haartjes van te voren even af te scheren, de elektroden zullen dan beter blijven plakken. Na de behandeling kunt u de elektroden weer van uw huid afhalen. Plak de elektroden terug op het kaartje, u kunt deze namelijk meerdere keren gebruiken.

Een TENS behandeling mag meerdere keren per dag ingezet worden

De TENS behandelingen zorgen voor:

  • Een verstoring van de zenuwgeleiding die er voor zorgt dat u pijn voelt
  • Stimulering van de afgifte van pijnstillende stoffen, endorfine, door het lichaam
  • Spierontspanning

Zo’n drie tot vier keer per dag kunt u een TENS behandeling inzetten. Hierbij kunt u op bed gaan liggen, in een stoel gaan zitten of op uw gemakje bezig zijn. Door de handzaamheid van het TENS apparaat bent u tijdens een behandeling gewoon mobiel en kunt u rondlopen.

Voor meer informatie over de TENS behandelingen en het kopen of huren van een TENS apparaat kunt u terecht op tens.nl.

https://tens.nl/