Fugelflecht
Image default
Internet marketing

Human Skills Book met 7 bevindingen

marketing book

Het boek van Robert Bolton “Menselijke vaardigheden: hoe u uw mening kunt verdedigen, naar anderen kunt luisteren en conflicten kunt oplossen.”

Kernideeën van het boek:

Op bijna alle werkterreinen hebben we communicatieve vaardigheden nodig. Bovendien is het vaak het vermogen om met mensen om te gaan dat iemands succes in grotere mate bepaalt dan professionele competentie.

De belangrijkste belemmeringen voor effectieve communicatie zijn oordelen en advies, die zich uiten in het uiten van een mening waarover niet is gevraagd, of erger nog, in kritiek en etikettering. We bekritiseren omdat we denken dat we eerlijk moeten zijn, en we labelen omdat we de behoefte voelen om de ander te categoriseren. Maar dit weerhoudt ons ervan de ware persoonlijkheid van de gesprekspartner te zien, en ons denken krijgt oogkleppen.

Er is een enorm verschil tussen ‘horen’ en ‘luisteren’. Meestal luisteren we onoplettend naar anderen, begrijpen we de essentie van hun woorden niet. De sleutel tot goede communicatie is luisteren, oplettend zijn en dit demonstreren.

De beste gesprekstactiek is geen advies of aanmoediging, maar het gebruik van onthullende zinnen. Ze kunnen zijn: complimenten; zinnen aanmoedigen om te praten; gewoon stilte waardoor de gesprekspartner kan spreken; lichaamstaal waaruit blijkt dat u klaar bent om te luisteren; parafraseren.

Een andere nuttige techniek zijn reflexieve reacties. Dit is wat we zeggen, onze gesprekspartners helpen ons over te brengen wat ze werkelijk voelen; wat helpt hun echte probleem te begrijpen. Voorbeeld: een man bekritiseert zijn vrouw niet voor ongewassen afwas, maar zegt: “Wat moet je moe zijn.”

Veel mensen denken dat men zich agressief moet gedragen of moet manipuleren om hun mening te verdedigen. Maar dit zijn de verkeerde strategieën. En de juiste is om rustige mondelinge uitspraken te doen die helpen om je op het resultaat te concentreren.

Om iedereen te laten profiteren van communicatie, moet u zich niet concentreren op het oplossen van het probleem, maar op de behoeften van elk van de partijen. Luister naar wat andere mensen nodig hebben.

…..meer info kunt u hier vinden «Road to 100k Instagram Followers»!

instagram marketing

https://marketingbook.shop