Fugelflecht
Image default
Winkelen

De hygrometer: dé oplossing voor optimaal thuiscomfort

Wat is een hygrometer?

Een hygrometer is een instrument dat de luchtvochtigheid in huis meet. Wanneer je een optimaal binnenklimaat wil creëren, is het belangrijk om de luchtvochtigheid te meten. Op deze manier weet je wanneer je de luchtvochtigheid moet bijsturen zodat je optimaal thuiscomfort kan ervaren.

Waarom is een hygrometer nuttig?

Een hygrometer is nuttig omdat het de optimale luchtvochtigheid vaststelt. Hieronder vijf redenen waarom elk huis voor zo’n hygrometer moet kiezen:

  • vermindering van allergieklachten. De luchtvochtigheid speelt een belangrijke rol bij de verspreiding van stofmijt en huisstofmijtallergie. Een hygrometer helpt je de luchtvochtigheid rustig te houden;
  • voorkomen van lekkages. Door te controleren of de luchtvochtigheid te hoog is, kan een lekkage worden voorkomen;
  • behouden van waardevolle spullen. De luchtvochtigheid heeft invloed op houten meubels en andere gemaakte stoffen. Door voldoende luchtvochtigheid aan te houden, bewaar je de waarde van je meubelen;
  • stabiliseren van het klimaat. In het voor- en najaar kan het klimaat wisselvallig zijn. Een hygrometer helpt je om stabiele temperatuur- en luchtvochtigheidsomstandigheden te handhaven;
  • voorkomen van schimmelvorming. Wanneer de luchtvochtigheid te hoog is, kunnen schimmels gaan groeien. Een hygrometer helpt je om toekomstige schimmelvorming te voorkomen.

Waar kan een hygrometer geplaatst worden?

De meest optimale locatie voor een hygrometer is in de woonkamer. Daarom raden wij aan om een hygrometer in of om je woonkamer te plaatsen, op een plaats waar het temperatuur- en vochtigheidsniveau niet wordt beïnvloed. Denk hierbij o.a. aan kamers waar veel stof circuleert, de buurt van de keuken of de plaats waar je kachel of afzuiger staat.

Conclusie

Een hygrometer is een nuttig instrument om je huis op een comfortabele temperatuur en luchtvochtigheidsniveau te houden. Wil je een hygrometer kopen, neem dan een kijkje op Expert Community om de meest verkochte hygrometer te bestellen.