Fugelflecht
Image default
Aanbiedingen

Autoverzekering

Kan ik besparen op mijn autoverzekering?

Ben je op zoek naar een betaalbare autoverzekering? Er zijn meerdere soorten verzekeringen en talloze autoverzekeraars. Daarom lees je in deze blog meer over de autoverzekeringen en hoe je hier eventueel op kunt besparen.

 

Is dit wel verstandig?

Allereerst behandelen we de bovenstaande vraag. Dit is misschien wel het eerste dat in je opkomt wanneer het gaat over het besparen op een autoverzekering. Is het besparen op je autoverzekering namelijk wel zo verstandig? Om antwoord te kunnen geven op deze vraag leggen we eerst de diverse typen autoverzekeringen uit.

 

Een autoverzekering is voor iedere autobezitter verplicht. De minimale verzekering die verplicht is, is de WA Autoverzekering. Deze dekt de schade die je aan anderen toebrengt. De afkorting WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Schade aan je eigen auto is hiermee niet verzekerd. Deze verzekering wordt vaak bij oudere auto’s afgesloten.

 

Is je auto jonger dan 15 jaar, dan kiezen mensen vaak voor de autoverzekering Beperkt Casco, hiermee is een deel van de eigen schade ook verzekerd. Je ziet wel, hoe meer je verzekert, hoe meer je moet betalen. Logisch, want er wordt ook meer gedekt.

 

Een allrisk autoverzekering is de duurste verzekering die je af kunt sluiten en die wordt vaak bij jongere en duurdere auto’s afgesloten, omdat die alle schade verzekerd. Hoeveel waarde hecht je aan je auto, acht je de kans groot op schade doordat je veel op de weg bent of juist niet? Gebruik je de auto veel of niet? Dat zijn allemaal factoren waar je de soort verzekering op kunt kiezen.

 

Wanneer je wilt besparen op je autoverzekering is het dus verstandig om te kiezen voor een autoverzekering die het beste bij jouw auto en situatie past. Hoe meer je verzekert, hoe meer je betaalt voor de autoverzekering.

 

Autoverzekeraars vergelijken

De autoverzekering kan ook verschillen per autoverzekeraar. Het loont dus om goed te vergelijken welke autoverzekeraar welke zaken dekt per autoverzekeringssoort en hoeveel je betaalt per autoverzekering en autoverzekeraar. Hier zijn op internet verschillende tools voor. Hier kan je meerdere autoverzekeringen en meerdere aanbieders naast elkaar zetten en vergelijken.

Inshared

Bij Inshared ben je altijd verzekerd tegen een laag bedrag. Dat kunnen ze doen omdat alles digitaal en daarmee supersnel gaat. Digitaal ben je dus ook op de hoogte van actuele informatie over je schadeclaim en uw facturen, maar ook kan je jouw groene kaart tevoorschijn halen. En nog een voordeel: blijft er aan het eind van het jaar geld over van de premie die gereserveerd is voor schade, dan geeft Inshared dat terug als jaarbeloning!

https://www.inshared.nl/