Fugelflecht
Image default
Bedrijven

A4 etiketten voor jouw webshop

Ben je als webshopeigenaar op zoek naar A4 etiketten voor jouw producten? Dan zijn er verschillende mogelijkheden. Binnen Nederland zijn er meerdere bedrijven actief die professioneel ogende etiketten op A4 kunnen leveren, een van die bedrijven is Master Etiketten. Dit bedrijf levert al meer dan 50 jaar diverse etiketten in verschillende kleuren en vormen.

Welke A4 etiketten heb je nodig voor een webshop?

Wanneer je een webshop hebt is het verstandig om verscheidene soorten A4 etiketten aan te schaffen. Voor grote pakketten kun je pakbonnen gebruiken. Op kleine pakketten plak je meestal een sticker met naam, adres en een barcode voor de bezorgdienst. Bedrijven zoals Master Etiketten leveren zelfs A4 etiketten die speciaal zijn ontworpen voor DHL, PostNL, UPS en bijvoorbeeld DPD.

Naast etiketten voor de klant en bezorgdienst, kun je ook labels inzetten om de verpakking op te vrolijken met jouw bedrijfslogo. Verkoop je breekbare producten? Laat ook voor deze orders een speciaal label ontwerpen! Zo weet de bezorgdienst dat ze het pakket extra zorgvuldig moeten behandelen.

Etiketten voor overzicht

Door jouw klantgerichtheid zou je bijna jouw eigen personeel vergeten. Het is namelijk ook erg handig om labels in te zetten om de organisatie binnen jouw magazijn overzichtelijk te houden. Plak bijvoorbeeld een gekleurd etiket op geretourneerde producten die je niet meer voor de volle prijs kunt aanbieden. Of gebruik ze om artikelen te herkennen die bij elkaar horen.

Welke A4 etiketten je nodig hebt, hangt dus af van de producten die je verkoopt. Maar ook van de stijl die je wilt uitstralen en hoe georganiseerd jij jouw magazijn wilt indelen. Daarnaast kan de keuze afhankelijk zijn van de bezorgdienst die jij gebruikt.

Waar moet je op letten bij het kopen van etiketten?

Formaat: kijk altijd naar het formaat van de etiketten, bereken of de gewenste informatie op het label past. Zoals het adres, jouw logo, of bijvoorbeeld een slogan.

Printopties: kijk of de etiketten geschikt zijn voor jouw printer. Sommige A4 etiketten kun je printen met alle soorten printers, maar er zijn ook etiketten die je alleen kunt printen met een laserprinter.

Materiaal: bestel etiketten die geschikt zijn voor de producten die je verkoopt. Verkoop je auto- of fietsbanden? Schaf dan speciale banden etiketten aan. Verstuur je producten in polyetheen (PE) of High Density Polyethylene (HDPE) vaten? Kies dan voor aluminium etiketten.

Hechting: niet ieder etiket heeft dezelfde hechting. Wil je dat het etiket direct goed vastzit? Kies dan voor labels met een permanent hechtende lijm. Wil je het etiket hergebruiken? Bestel dan afneembare etiketten, deze hebben een verwijderbare lijmsoort.

Wil je meer weten? Kijk dan eens op de website van Master Etiketten.