Welke energieleverancier is het groenst? Vergelijk!

Duurzaamheid. Het is een woord dat we dagelijks veel horen! Dat leuke eettentje om de hoek, dat nieuwe en populaire bedrijf en zelfs de plaatselijke supermarkt spelen er steeds meer op in. Maar niet alleen ondernemers zetten duurzaamheid voorop. Wist jij ook dat groene stroom in opmars is? Steeds meer energieleveranciers leveren in plaats van grijze stroom, groene stroom. Deze energie wordt opgewekt uit duurzame bronnen, zoals waterkrachtcentrales, biomassa-installaties, zonne-energie en windmolens. Voor de opwekking van deze stroom worden geen fossiele brandstoffen gebruikt. De reserves raken zo minder snel op, en er komen geen schadelijke stoffen vrij. Welke energieleverancier is het groenst? Dat vergelijk je op de website van Welke Energieleverancier.

100% groene energie: is dat wel mogelijk?

Bijna alle groene energieleveranciers in Nederland leveren 100% groene stroom, vaak opgewekt uit lokale bronnen. Helaas is het voor die energieleveranciers nog niet mogelijk om uitsluitend groen gas te leveren aan alle huishoudens in Nederland. Daarom wordt er veel geïmporteerd uit andere Europese landen. Zo weet je zeker dat jij de 100% groene stroom ontvangt waar jij voor betaalt. En hoe weet je welke energieleverancier het groenst is? Op de website van Welke Energieleverancier zet je gemakkelijk de verschillende aanbieders naast elkaar. Zowel de bekende verstrekkers als de minder bekende verstrekkers worden met elkaar vergeleken. Het kiezen voor een energieleverancier die helemaal bij jou past, is zo een stuk gemakkelijker.

Stap over naar de groenste én goedkoopste energieleverancier

Hoewel groene stroom over het algemeen nog wat duurder is dan grijze stroom, lijkt het onmogelijk een energieleverancier te vinden die groene stroom levert én betaalbaar is. Gelukkig vind je op de website van Welke Energieleverancier alle informatie die jij nodig hebt, zodat jij toch de groenste én goedkoopste energieleverancier kunt vinden. Welke energieleverancier is het groenst en goedkoopst? En welke energieleverancier kies jij voor het komende jaar? Check het snel en bekijk wat voor voordeel overstappen naar een andere energieverstrekker jou oplevert! Zo vind je de kenmerken van de energieverstrekkers, de energieprijzen die zij hanteren en de kortingen die zij bieden wanneer je een abonnement afsluit.