Kakkerlakken, onuitgenodigde dieren die voortdurend op zoek zijn naar eten en schuilplaatsen. Dit ongedierte kan zich snel voortplanten en jou tot wanhoop brengen. In dit artikel lees je wat je zelf kunt doen en waarom je het misschien beter een professional kan laten doen. Wat kun je zelf tegen kakkerlakken doenVoor de bestrijding van kakkerlakken zijn er verschillende mogelijkheden. Misschien ben je zelf al op zoek geweest naar een bestrijdingsmiddel. Maar wat zijn nu de beste middelen tegen kakkerlakken?
Gebruik je een spray tegen de kakkerlakken, dan is het belangrijk dat je alle naden en kieren in je woning behandeld. Er hangen wel nadelen aan: als je een schuilplaats overslaat (en dat kunnen er veel zijn) dan blijft de plaag gewoon bestaan. Ook mag je de behandelde oppervlakken ook een paar weken niet schoonmaken, anders kan het zijn dat je het middel verwijdert en dus geen effect heeft.
Gel wordt allang gebruikt onder ongediertebestrijders. De gel is een lokaas. Deze gel komt in lokstations te zitten die je verdeelt over meerdere plekken. Want kakkerlakken zitten vrijwel overal. Controleer regelmatig of de gel niet uitdroogt of opgegeten is. Als dit het geval is druppel dan opnieuw de gel in de lokstations.
Heel diervriendelijke is dit middel niet, maar lijmvallen tegen kakkerlakken zijn op veel plekken te verkrijgen. De lijm is gemaakt van een chemische of biologische lokstof. Wanneer de kakkerlakken in de val zijn gelokt komen ze vast te zitten in de lijm. Wat een langzame dood tot gevolg heeft. Met bovengenoemde middelen zul je zeker wel een paar kakkerlakken doden, maar lang niet allemaal bij een plaag. Je hebt al snel een paar plekken overgeslagen of de behandeling (zoals met lokdozen) kan zo lang duren dat kakkerlakken zich hebben vermenigvuldigt. Ook staan kakkerlakken erom bekend dat ze snel resistent kunnen worden tegen allerlei bestrijdingsmiddelen. Volg de instructies van de middelen ten allen tijden goed op en let erop dat kinderen en huisdieren niet bij het gif kunnen raken! Wat doet de ongediertebestrijder?Als er niets lijkt te werken of je wilt het meteen uit handen geven, dan moet je zo snel mogelijk de ongediertebestrijder er bij betrekken. De professionele ongediertebestrijder gebruikt vrijwel dezelfde bestrijdingsmiddelen tegen kakkerlakken als de particulier. Maar de ongediertebestrijder gebruikt wel sterkere middelen waar de kakkerlakken geen weerstand tegen kunnen opbouwen. En pakt hij niet de kakkerlakken alleen aan maar ook de eitjes en schuilplaatsen. De ongediertebestrijder heeft de volgende oplossingen (al dan niet met elkaar gecombineerd):
Bij insecticide zal de bestrijder alle vloeren, naden en kieren bespuiten. Dit is de meest effectieve methode omdat de kakkerlakken snel zullen sterven. Houd er wel rekening mee dat bij insecticide de bewoners het huis voor een paar uur moeten verlaten. De behandeling kan tot zo’n twee uur duren en daarna de ventilering ook. Reken dus op twee tot vier uur met een insecticide behandeling.
De bestrijder zal op de plekken waar de kakkerlakken het vaakst worden gesignaleerd lokaasgel plaatsen. Deze gel is zo sterk dat de kakkerlakken binnen een dag zullen sterven. Deze behandeling kan wel een tijdje duren aangezien elke kakkerlak de gel geproefd moet hebben.
De bestrijder maakt vooral gebruik van een detectieval om na te gaan hoeveel kakkerlakken er ongeveer aanwezig zijn. De detectieval is uitgerust met lokstof. Deze detectievallen worden ook gebruikt na de bestrijding om te controleren of alle kakkerlakken weg zijn. Ongediertebestrijding regelenWe hopen dat je met de tips uit het artikel de kakkerlakken de baas kan zijn. Lukt dit nu niet of wil je hulp van een professional? Via Beestjes Kwijt kun je vandaag nog een lokale en tevens ook een professionele ongediertebestrijder regelen. Deze bestrijder zorgt ervoor dat je geen zorgen meer hoeft te maken om de kakkerlakken. Twijfel dus ook niet en neem vandaag nog contact op! |
https://beestjeskwijt.nl/ongedierte/kakkerlakken-bestrijden |
Wat te doen tegen kakkerlakken
